Álomfinom házi cukormentes málnaszörp

Cukormentes málnaszörp házilag, aromák és mindenféle színezékek nélkül.

A cukormentes málnaszörp készítése nagyon egyszerű, csupán a hagyományos málnaszörpben a cukrot kell édesítőszerre cserélni.

Ez a recept egy igazi klasszikus házi szörp recept diétásan.

Az eredeti, cukros receptet a szomszéd bácsitól kaptam, Ő szokta készíteni és hagyományos verzióban annyira zseniális, hogy nem volt kétség afelől, hogy tőle kérek tanácsot a leszüretelt málnánk felhasználásával kapcsolatban. 🙂

Ízre hozza az eredeti, cukros verziót. Az állagában annyi különbség van, hogy az édesítőszer miatt nem olyan szirupos, de ez mit sem von le az élvezeti értékéből.

Cukormentes málnaszörp készítése

Cukormentes málnaszörp recept

Cukormentes málnaszörp hozzávalók (1,65 liter kész szörphöz):

  • 1,5 kg málna
  • 0,5 liter víz
  • 15 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 3 g nátrium benzoát (ha elraknád télire)

A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése

Cukormentes málnaszörp készítése:

  1. A málnát leturmixoljuk és 2 napig hűtőben állni hagyjuk.
  2. A 2 nap letelte után a málnapépet sűrű szövésű tiszta konyharuhán, gézen vagy egy vadi új nejlonharisnyán keresztül facsaró mozdulatokkal átpréseljük úgy, hogy a lehető legtöbb málnavelőt nyomjuk ki belőle.
  3. Amikor úgy látjuk, hogy már nem tudunk több málnavelőt kipréselni a málnából, a fennmaradt magokat a szűrésre használt textíliával együtt egy tálba tesszük (nem öntjük ki a magokat!) és ráöntünk 0,5 liter hideg vizet, majd újra kifacsarunk belőle annyi málnalevet, amennyit csak tudunk.
  4. Az így kifacsart málnalevet/málnavelőt egy lábasban felrakjuk főni.
  5. Hozzáadjuk az édesítőszert és a nátrium benzoátot, majd a forrástól számított 3-4 percig főzzük.
  6. Közben alaposan kimossuk a szörpös üvegeket és egy tepsi hideg vízbe állítjuk, majd a tepsit a tűzhelyre tesszük és a benne lévő vizet az üvegekkel együtt felforraljuk. (Így az üvegek sterilizálódnak és egyben át is melegednek, nem fognak elpattanni, amikor beletöltjük a forró málnaszörpöt.)
  7. A közben elkészült málnaszörpöt fokozatosan, óvatosan a tiszta, átforrósodott üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük őket. (Száraz dunszt: a lezárt üvegeket vastag paplanokkal, takarókkal betakarjuk és hagyjuk, hogy fokozatosan, 3-4 nap alatt hűljenek ki.)
  8. Kihűlés után fogyasztható.

Cukormentes üdítők, diétás ital ötletek ITT >>> Cukormentes Üdítők

Cukormentes Befőzés tippek >>> Cukormentes Befőzés

Tipp: ha nem szeretnéd télre elrakni, akkor nem szükséges tartósítószert tenni bele, hűtőben lezárva 2 hétig eláll.

Ezt a málnaszörpöt ihatod vízzel hígítva, de hígítás nélkül is tökéletes pl. cukormentes rizskoch-hoz vagy szénhidrátcsökkentett császármorzsához.

Egészségetekre!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error1
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?