Cukormentes málnaszörp házilag, aromák és mindenféle színezékek nélkül.
A cukormentes málnaszörp készítése nagyon egyszerű, csupán a hagyományos málnaszörpben a cukrot kell édesítőszerre cserélni.
Ez a recept egy igazi klasszikus házi szörp recept diétásan.
Az eredeti, cukros receptet a szomszéd bácsitól kaptam, Ő szokta készíteni és hagyományos verzióban annyira zseniális, hogy nem volt kétség afelől, hogy tőle kérek tanácsot a leszüretelt málnánk felhasználásával kapcsolatban. 🙂
Ízre hozza az eredeti, cukros verziót. Az állagában annyi különbség van, hogy az édesítőszer miatt nem olyan szirupos, de ez mit sem von le az élvezeti értékéből.
Cukormentes málnaszörp recept
Cukormentes málnaszörp hozzávalók (1,65 liter kész szörphöz):
- 1,5 kg málna
- 0,5 liter víz
- 15 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 3 g nátrium benzoát (ha elraknád télire)
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Cukormentes málnaszörp készítése:
- A málnát leturmixoljuk és 2 napig hűtőben állni hagyjuk.
- A 2 nap letelte után a málnapépet sűrű szövésű tiszta konyharuhán, gézen vagy egy vadi új nejlonharisnyán keresztül facsaró mozdulatokkal átpréseljük úgy, hogy a lehető legtöbb málnavelőt nyomjuk ki belőle.
- Amikor úgy látjuk, hogy már nem tudunk több málnavelőt kipréselni a málnából, a fennmaradt magokat a szűrésre használt textíliával együtt egy tálba tesszük (nem öntjük ki a magokat!) és ráöntünk 0,5 liter hideg vizet, majd újra kifacsarunk belőle annyi málnalevet, amennyit csak tudunk.
- Az így kifacsart málnalevet/málnavelőt egy lábasban felrakjuk főni.
- Hozzáadjuk az édesítőszert és a nátrium benzoátot, majd a forrástól számított 3-4 percig főzzük.
- Közben alaposan kimossuk a szörpös üvegeket és egy tepsi hideg vízbe állítjuk, majd a tepsit a tűzhelyre tesszük és a benne lévő vizet az üvegekkel együtt felforraljuk. (Így az üvegek sterilizálódnak és egyben át is melegednek, nem fognak elpattanni, amikor beletöltjük a forró málnaszörpöt.)
- A közben elkészült málnaszörpöt fokozatosan, óvatosan a tiszta, átforrósodott üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük őket. (Száraz dunszt: a lezárt üvegeket vastag paplanokkal, takarókkal betakarjuk és hagyjuk, hogy fokozatosan, 3-4 nap alatt hűljenek ki.)
- Kihűlés után fogyasztható.
Cukormentes üdítők, diétás ital ötletek ITT >>> Cukormentes Üdítők
Cukormentes Befőzés tippek >>> Cukormentes Befőzés
Tipp: ha nem szeretnéd télre elrakni, akkor nem szükséges tartósítószert tenni bele, hűtőben lezárva 2 hétig eláll.
Ezt a málnaszörpöt ihatod vízzel hígítva, de hígítás nélkül is tökéletes pl. cukormentes rizskoch-hoz vagy szénhidrátcsökkentett császármorzsához.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!