Cukormentes csörögefánk recept szénhidrátcsökkentett lisztből, kókuszolajban sütve!
Farsangi szezonban (és azon kívül is) fogyaszthatod, elsősorban kisétkezésre (diétás tízóraira vagy uzsonnára)!
Cukormentes csörögefánk recept
Cukormentes csörögefánk hozzávalói:
- 35 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt + 1 dkg a szóráshoz
- 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 5 dkg folyékony kókuszolaj
- 5 tojás sárgája
- 10 dkg natúr görög joghurt
- 20 ml víz
- kókuszolaj a sütéshez
- a beforgatáshoz porrá őrölt negyedannyi édesítő (kb. 5 dkg, nem mértem)
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Elkészítése:
- A szénhidrátcsökkentett lisztet és az édesítőt egy tálban összekeverjük, majd a közepébe egy üreget készítünk.
- A tojássárgájákat és a folyékony kókuszolajat összekeverjük a natúr joghurttal.
- A tojásos-kókuszolajos-joghurtot a lisztbe készített üregbe öntjük, majd belülről kifelé haladva egynemű tésztává gyúrjuk.
- Gyúrás közben hozzáadjuk a vizet, hogy rendesen összeálljon a csörögefánk tésztája.
- Folpackkal letakarva a tésztát 30 percet pihentetjük a hűtőben.
- Ha a hűtési idő letelt, a tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt szilikonlapon vagy gyűrótáblán kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk és egy derelyevágóval 8-10 cm hosszú trapézokat vágunk belőle. A közepén is vágunk a lyukat, és az egyik sarkát átfordítjuk a lyukon, ez adja a jellegzetes formát.
- A megformázott csörögefánkot ujjnyi mennyiségű forró kókuszolajban pár perc alatt kisütjük.
- A megsült csörögefánkokat még forrón porcukor helyettesítőbe (én porrá őrölt negyedannyiba) forgatjuk.
- Önmagában is finom, vagy cukormentes lekvárral is fogyasztható.
100 g cukormentes csörögefánk tápértéke (a sütés közben felszívódó olaj nélkül):
- 322 kcal,
- 7 g szénhidrát,
- 23 g fehérje,
- 20 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!