Eritrit porcukor készítése házilag sütéshez.
Ha elhatároztad, hogy egészségesebb életmódra váltasz és mostantól mellőzöd a cukrot, előbb utóbb beleütközöl a cukormentes porcukor problémájába.
Mert ugye egy cukormentes tortakrémbe vagy egy cukormentes mézeskalács máz készítéséhez nem túl szerencsés a kristályos édesítőszereket használni, mivel nehezen oldódnak és a diétás süti evésnél ropoghatnak a fogad alatt.
Ha édesítőszerként az eritritol mellett tetted le a voksodat, akkor jó hírem van, ugyanis amellett, hogy készen is lehet eritrit porcukrot kapni (bioboltokban, diétás webshopokban…stb.), házilag is nagyon egyszerűen elkészítheted!
Így nem kell külön pénzt költened a porcukor helyettesítőre, hiszen nem valószínű, hogy olyan gyakran használod majd, hogy érdemes legyen tartani otthon egy külön erre a célra készült csomagot.
Az eritrit porcukor készítéséhez nincs szükséged másra, mint egy kávédarálóra vagy erősebb késes aprítógépre és magára a kristályos állagú eritritre.
Egyszerűen csak öntsd bele az eritritet a darálóba/aprítóba és daráld selymesen finom, por állagúra.
Tehetsz bele egy vaníliarudat is, így vaníliás eritrit porcukrot is tudsz készíteni.
Ezzel a por eritrittel már készíthetsz cukormentes habkarikát, Pavlova tortát, mézeskalács írókát, diétás tortakrémeket vagy megszórhatod vele a cukormentes süteményeket is.
Jó sütést!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!