Eritrit porcukor készítése házilag sütéshez.
Ha elhatároztad, hogy egészségesebb életmódra váltasz és mostantól mellőzöd a cukrot, előbb utóbb beleütközöl a cukormentes porcukor problémájába.
Mert ugye egy cukormentes tortakrémbe vagy egy cukormentes mézeskalács máz készítéséhez nem túl szerencsés a kristályos édesítőszereket használni, mivel nehezen oldódnak és a diétás süti evésnél ropoghatnak a fogad alatt.
Ha édesítőszerként az eritritol mellett tetted le a voksodat, akkor jó hírem van, ugyanis amellett, hogy készen is lehet eritrit porcukrot kapni (bioboltokban, diétás webshopokban…stb.), házilag is nagyon egyszerűen elkészítheted!
Így nem kell külön pénzt költened a porcukor helyettesítőre, hiszen nem valószínű, hogy olyan gyakran használod majd, hogy érdemes legyen tartani otthon egy külön erre a célra készült csomagot.
Az eritrit porcukor készítéséhez nincs szükséged másra, mint egy kávédarálóra vagy erősebb késes aprítógépre és magára a kristályos állagú eritritre.
Egyszerűen csak öntsd bele az eritritet a darálóba/aprítóba és daráld selymesen finom, por állagúra.
Tehetsz bele egy vaníliarudat is, így vaníliás eritrit porcukrot is tudsz készíteni.
Ezzel a por eritrittel már készíthetsz cukormentes habkarikát, Pavlova tortát, mézeskalács írókát, diétás tortakrémeket vagy megszórhatod vele a cukormentes süteményeket is.
Jó sütést!
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!