Cukormentes piskóta tortákhoz, sütikhez

Cukormentes piskóta diétás tortákhoz vagy diétás süteményekhez

Szénhidrátcsökkentett piskóta recept bármilyen családi ünnepre, Dia Wellness 50 %-kal csökkentett szénhidráttartalmú lisztből.

Ezt a tökéletes diétás piskótát a nővérem születésnapjára készülő tortához sütöttem.

Ebből egy kis torta készült, 18 cm-es szilikonos tortaformában 4 tojásból.

Mielőtt megtöltöttem a krémmel, két lapra vágtam. Ez két normál vastagságú tortalapot jelent.

Ha Te 3 lapos tortát szeretnél készíteni, akkor használj 2 tojással többet és a többi hozzávalóból is 1,5x többet!

Cukormentes piskóta recept

Hozzávalók a cukormentes piskóta sütéshez (18 cm átmérőjű, kör alakú tortaformához):

  • 4 db M-es tojás
  • 4 evőkanál (7 dkg) Dia Wellness negyedannyi édesítő ((IGEN, BIZTOS, HOGY ENNYI!))
  • 8 dkg Dia Wellness -50 % csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
  • 4 g sütőpor
  • 1 kávéskanál frissen facsart citromlé (elhagyható)

Cukormentes piskóta tészta elkészítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, ügyelve, hogy a fehérjébe semmiképp ne kerüljön egy csepp sárgája sem!
  2. A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük habosítani.
  3. Amikor elkezd habosodni a tojásfehérje, hozzáadjuk a negyedannyi édesítő 3/4 részét (3 evőkanállal) és a frissen facsart citromlevet (ettől még keményebb lesz a hab), majd az egészet kemény habbá verjük.
  4. Onnan tudjuk, hogy jó, hogy a keverőfej mintázata nyomot hagy a tojásfehérje habban és nem tűnik el, valamint a keverőfejről sem folyik le a tojáshab.
  5. A maradék 1 evőkanál negyedannyi édesítőt a tojássárgájához adjuk és a robotgéppel 1-2 perc alatt fehéredésig habosítjuk.
  6. Az édesítővel felhabosított tojássárgáját a felvert tojáshabhoz adjuk és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk (nem baj, ha nem lesz teljesen homogén, majd a liszttel együtt még úgyis keverünk rajta).
  7. A kimért szénhidrátcsökkentett lisztet és a sütőport összekeverjük, majd 2-3 részletben a tojáshabba szitáljuk (fontos a szitálás, mert így levegősebb lesz a piskóta!).
  8. A kész piskóta tésztát szilikonos tortaformába öntjük.
  9. Szilikonos tortaforma hiányában béleljük ki sütőpapírral a tortaformát!

Cukormentes piskóta sütése:

  1. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc.
  2. Mielőtt végleg kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e a belseje (fogpiszkálót beleszúrunk, kihúzzuk és ha szárazon jön ki a piskóta tésztából, akkor megsült).

Ebből a szénhidrátcsökkentett piskótából készíthetsz még:

Diétás tortakrém ötletek cukormentes tortákhoz

TOP10 szénhidrátcsökkentett süti recept ötlet >>> Szénhidrátcsökkentett süti receptek

100 g cukormentes piskóta lap tápértéke:

  • 160 kcal
  • 8 g szénhidrát,
  • 12 g fehérje,
  • 7 g zsír.

Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények

Még több cukormentes torta receptet találsz itt >>> Cukormentes Torták

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?