Cukormentes banánkenyér recept túlérett banán felhasználásához, szénhidrátcsökkentett lisztből!
Cukormentes banánkenyér recept
Cukormentes banánkenyér hozzávalók (kb. 10 szelethez):
- 2 db banán (darabonként 9 dkg)
- 2 tojás
- 7,5 dkg puha vaj
- 2,5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 12,5 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
- fél teáskanál szódabikarbóna (0,5 dkg)
- egy csipet só
- 8 dkg szárazon megpirított dió
- 5 dkg Dia Wellness kandírozott meggy (vagy áfonya)
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Cukormentes banánkenyér készítése
- A vajat az édesítőszerrel habosra keverjük.
- A banánt villával vagy botmixerrel pépesítjük és az édesítős vajhoz adjuk, majd tovább keverjük.
- Hozzáadjuk a 2 tojást, ezzel is tovább keverjük.
- A száraz hozzávalókat (szénhidrátcsökkentett liszt, szódabikarbóna, só) összekeverjük, majd a tojásos-vajas-banános elegyhez adjuk.
- A szárazon megpirított diót durvára vágjuk és az apróra vágott kandírozott gyümölccsel szintén hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, majd simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
- Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztos, hogy átsült-e, mivel sütő és sütő között különbség lehet.
- Ha megsült, a formából kiborítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla.
- Szeletelés előtt min. 10 percig pihentetjük.
100 g (kb. 2 vékony szelet) banánkenyér diétásan átlagos tápértéke:
- 305 kcal,
- 16 g szénhidrát,
- 10 g fehérje,
- 22 g zsír.
1 szelet banánkenyér diétásan átlagos tápértéke (10 egyforma súlyú szelet esetén):
- 180 kcal,
- 10 g szénhidrát,
- 6 g fehérje,
- 13 g zsír.
Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények
Még több cukormentes banános süti recept itt >>> Cukormentes Banános Sütik
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!