Cukormentes banánkenyér túlérett banán felhasználásához

Cukormentes banánkenyér recept túlérett banán felhasználásához, szénhidrátcsökkentett lisztből!

Cukormentes banánkenyér recept

Cukormentes banánkenyér hozzávalók (kb. 10 szelethez):

  • 2 db banán (darabonként 9 dkg)
  • 2 tojás
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 2,5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 12,5 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna (0,5 dkg)
  • egy csipet só
  • 8 dkg szárazon megpirított dió
  • 5 dkg Dia Wellness kandírozott meggy (vagy áfonya)

A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése

Cukormentes banánkenyér készítése

  1. A vajat az édesítőszerrel habosra keverjük.
  2. A banánt villával vagy botmixerrel pépesítjük és az édesítős vajhoz adjuk, majd tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk a 2 tojást, ezzel is tovább keverjük.
  4. A száraz hozzávalókat (szénhidrátcsökkentett liszt, szódabikarbóna, só) összekeverjük, majd a tojásos-vajas-banános elegyhez adjuk.
  5. A szárazon megpirított diót durvára vágjuk és az apróra vágott kandírozott gyümölccsel szintén hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, majd simára keverjük.
  6. Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  7. Mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztos, hogy átsült-e, mivel sütő és sütő között különbség lehet.
  8. Ha megsült, a formából kiborítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla.
  9. Szeletelés előtt min. 10 percig pihentetjük.

100 g (kb. 2 vékony szelet) banánkenyér diétásan átlagos tápértéke:

  • 305 kcal,
  • 16 g szénhidrát,
  • 10 g fehérje,
  • 22 g zsír.

1 szelet banánkenyér diétásan átlagos tápértéke (10 egyforma súlyú szelet esetén):

  • 180 kcal,
  • 10 g szénhidrát,
  • 6 g fehérje,
  • 13 g zsír.

Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények

Még több cukormentes banános süti recept itt >>> Cukormentes Banános Sütik

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error1
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?