Cukormentes sajttorta sütés nélkül rengeteg friss eperrel, cukormentesen!
Igazi tavaszi ünnepi torta sütés nélkül, ünnepi alkalmakra!
Ha ezt a cukormentes tortát elkészíted, egy családi összejövetelen sem kell azzal nyugtatgatnod magadat, hogy a cukros, fehér lisztes süteményből egy szelet „belefér” csak azért, mert nincs más!
Próbáld ki Te is ezt az egyszerű sütés nélküli tortát! 🙂
Cukormentes sajttorta sütés nélkül – a recept:
Hozzávalók:
A cukormentes sajttorta alapjához (22 cm átmérőjű csatos tortaformához, kb. 12 szelethez):
- 20 dkg cukormentes, teljes kiőrlésű keksz (nálam Gullón márkájú)
- 8 dkg olvasztott vaj (vagy folyékony kókuszolaj)
- 2 dkg „negyedannyi” édesítő (stevia eritrit keverék)
A diétás mascarpone krémhez:
- 15+30 dkg friss eper
- 500 g light mascarpone
- 4+2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő (stevia eritrit keverék)
- 1 evőkanál vanília aroma (vagy vaníliás eritrit, esetleg vanília rúd kikapart magjai)
- 4 dl (2 doboz) cukrozatlan habtejszín
- 2 csomag (összesen 40 g) zselatin fix
Diétás sajttorta elkészítése:
- A kekszet az édesítőszerrel aprítógépbe tesszük és a lehető legapróbbra őröljük.
- A vajat felolvasztjuk és az édesítőszeres kekszhez keverjük, majd a keveréket a tortaforma aljába öntjük és a tenyerünkkel jó alaposan, egyenletesen lenyomkodjuk.
- 15 dkg epret hosszában megfelezünk és a tortaforma szélén sorba állítjuk őket úgy, hogy a szélesebb részük legyen alul (ez lesz a torta oldalán a díszítés).
- A light mascarponét 4 dkg édesítővel és a vaníliával habosra keverjük, majd félretesszük.
- A habtejszínt 2 dkg édesítővel elkezdjük felverni és keverés közben apránként hozzáadjuk a zselatin fixet, majd kemény habbá verjük.
- A tejszínhabot óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe, majd a kekszes alapra öntjük és egyenletesen szétkenjük.
- Ha szétkentük a tortaformában a krémet, háromszor-négyszer határozott mozdulatokkal odacsapkodjuk a tortaformát a konyhapulthoz, hogy a krém még jobban eloszoljon benne és a légbuborékok eltűnjenek.
- A maradék 30 dkg epret szintén hosszában (vagy ízlés szerint) feldaraboljuk és a torta tetejét kidíszítjük vele (ízlés szerint a mascarpone krémbe is keverhető, mielőtt még a tejszínhabot hozzáadnánk).
- Minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
- Amikor letelt a hűtési idő, a tortaforma mentén hosszú pengéjű késsel körbevágjuk a tortát, majd lecsatoljuk a tortaforma külső részét és szeleteljük.
100 g cukormentes sajttorta átlagos tápértéke:
- 227 kcal-t,
- 13 g szénhidrátot,
- 4 g fehérjét,
- 17 g zsírt.
1 szelet epres sajttorta tartalmaz (12 egyforma szelet esetén):
- 326 kcal-t,
- 18 g szénhidrátot,
- 6 g fehérjét,
- 25 g zsírt.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények
Még több sütés nélküli cukormentes süteményt találsz itt >>> Cukormentes sütemények sütés nélkül
Még több cukormentes torta receptet találsz itt >>> Cukormentes Torták

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!