Cukormentes sajttorta sütés nélkül rengeteg friss eperrel, cukormentesen!
Igazi tavaszi ünnepi torta sütés nélkül, ünnepi alkalmakra!
Ha ezt a cukormentes tortát elkészíted, egy családi összejövetelen sem kell azzal nyugtatgatnod magadat, hogy a cukros, fehér lisztes süteményből egy szelet “belefér” csak azért, mert nincs más!
Próbáld ki Te is ezt az egyszerű sütés nélküli tortát! 🙂
Cukormentes sajttorta sütés nélkül – a recept:
Hozzávalók:
A cukormentes sajttorta alapjához (22 cm átmérőjű csatos tortaformához, kb. 12 szelethez):
- 20 dkg cukormentes, teljes kiőrlésű keksz (nálam Gullón márkájú)
- 8 dkg olvasztott vaj (vagy folyékony kókuszolaj)
- 2 dkg “negyedannyi” édesítő (stevia eritrit keverék)
A diétás mascarpone krémhez:
- 15+30 dkg friss eper
- 500 g light mascarpone
- 4+2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő (stevia eritrit keverék)
- 1 evőkanál vanília aroma (vagy vaníliás eritrit, esetleg vanília rúd kikapart magjai)
- 4 dl (2 doboz) cukrozatlan habtejszín
- 2 csomag (összesen 40 g) zselatin fix
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Diétás sajttorta elkészítése:
- A kekszet az édesítőszerrel aprítógépbe tesszük és a lehető legapróbbra őröljük.
- A vajat felolvasztjuk és az édesítőszeres kekszhez keverjük, majd a keveréket a tortaforma aljába öntjük és a tenyerünkkel jó alaposan, egyenletesen lenyomkodjuk.
- 15 dkg epret hosszában megfelezünk és a tortaforma szélén sorba állítjuk őket úgy, hogy a szélesebb részük legyen alul (ez lesz a torta oldalán a díszítés).
- A light mascarponét 4 dkg édesítővel és a vaníliával habosra keverjük, majd félretesszük.
- A habtejszínt 2 dkg édesítővel elkezdjük felverni és keverés közben apránként hozzáadjuk a zselatin fixet, majd kemény habbá verjük.
- A tejszínhabot óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe, majd a kekszes alapra öntjük és egyenletesen szétkenjük.
- Ha szétkentük a tortaformában a krémet, háromszor-négyszer határozott mozdulatokkal odacsapkodjuk a tortaformát a konyhapulthoz, hogy a krém még jobban eloszoljon benne és a légbuborékok eltűnjenek.
- A maradék 30 dkg epret szintén hosszában (vagy ízlés szerint) feldaraboljuk és a torta tetejét kidíszítjük vele (ízlés szerint a mascarpone krémbe is keverhető, mielőtt még a tejszínhabot hozzáadnánk).
- Minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
- Amikor letelt a hűtési idő, a tortaforma mentén hosszú pengéjű késsel körbevágjuk a tortát, majd lecsatoljuk a tortaforma külső részét és szeleteljük.
100 g cukormentes sajttorta átlagos tápértéke:
- 227 kcal-t,
- 13 g szénhidrátot,
- 4 g fehérjét,
- 17 g zsírt.
1 szelet epres sajttorta tartalmaz (12 egyforma szelet esetén):
- 326 kcal-t,
- 18 g szénhidrátot,
- 6 g fehérjét,
- 25 g zsírt.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények
Még több sütés nélküli cukormentes süteményt találsz itt >>> Cukormentes sütemények sütés nélkül
Még több cukormentes torta receptet találsz itt >>> Cukormentes Torták
Cukormentes Sacher torta
Cukormentes gesztenyetorta sütés nélkül
Cukormentes gyümölcstorta diétás pudinggal
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!