Cukormentes sajttorta sütés nélkül

Cukormentes sajttorta sütés nélkül rengeteg friss eperrel, cukormentesen!

Igazi tavaszi ünnepi torta sütés nélkül, ünnepi alkalmakra!

Ha ezt a cukormentes tortát elkészíted, egy családi összejövetelen sem kell azzal nyugtatgatnod magadat, hogy a cukros, fehér lisztes süteményből egy szelet “belefér” csak azért, mert nincs más!

Próbáld ki Te is ezt az egyszerű sütés nélküli tortát! 🙂

Cukormentes sajttorta sütés nélkül – a recept:

Hozzávalók:

A cukormentes sajttorta alapjához (22 cm átmérőjű csatos tortaformához, kb. 12 szelethez):

  • 20 dkg cukormentes, teljes kiőrlésű keksz (nálam Gullón márkájú)
  • 8 dkg olvasztott vaj (vagy folyékony kókuszolaj)
  • 2 dkg “negyedannyi” édesítő (stevia eritrit keverék)

A diétás mascarpone krémhez:

  • 15+30 dkg friss eper
  • 500 g light mascarpone
  • 4+2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő (stevia eritrit keverék)
  • 1 evőkanál vanília aroma (vagy vaníliás eritrit, esetleg vanília rúd kikapart magjai)
  • 4 dl (2 doboz) cukrozatlan habtejszín
  • 2 csomag (összesen 40 g) zselatin fix

Diétás sajttorta elkészítése:

  1. A kekszet az édesítőszerrel aprítógépbe tesszük és a lehető legapróbbra őröljük.
  2. A vajat felolvasztjuk és az édesítőszeres kekszhez keverjük, majd a keveréket a tortaforma aljába öntjük és a tenyerünkkel jó alaposan, egyenletesen lenyomkodjuk.
  3. 15 dkg epret hosszában megfelezünk és a tortaforma szélén sorba állítjuk őket úgy, hogy a szélesebb részük legyen alul (ez lesz a torta oldalán a díszítés).
  4. A light mascarponét 4 dkg édesítővel és a vaníliával habosra keverjük, majd félretesszük.
  5. A habtejszínt 2 dkg édesítővel elkezdjük felverni és keverés közben apránként hozzáadjuk a zselatin fixet, majd kemény habbá verjük.
  6. A tejszínhabot óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe, majd a kekszes alapra öntjük és egyenletesen szétkenjük.
  7. Ha szétkentük a tortaformában a krémet, háromszor-négyszer határozott mozdulatokkal odacsapkodjuk a tortaformát a konyhapulthoz, hogy a krém még jobban eloszoljon benne és a légbuborékok eltűnjenek.
  8. A maradék 30 dkg epret szintén hosszában (vagy ízlés szerint) feldaraboljuk és a torta tetejét kidíszítjük vele (ízlés szerint a mascarpone krémbe is keverhető, mielőtt még a tejszínhabot hozzáadnánk).
  9. Minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
  10. Amikor letelt a hűtési idő, a tortaforma mentén hosszú pengéjű késsel körbevágjuk a tortát, majd lecsatoljuk a tortaforma külső részét és szeleteljük.

100 g cukormentes sajttorta átlagos tápértéke:

  • 227 kcal-t,
  • 13 g szénhidrátot,
  • 4 g fehérjét,
  • 17 g zsírt.

1 szelet epres sajttorta tartalmaz (12 egyforma szelet esetén):

  • 326 kcal-t,
  • 18 g szénhidrátot,
  • 6 g fehérjét,
  • 25 g zsírt.

Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények

Még több sütés nélküli cukormentes süteményt találsz itt >>> Cukormentes sütemények sütés nélkül

Még több cukormentes torta receptet találsz itt >>> Cukormentes Torták

Cukormentes Sacher torta

Cukormentes gesztenyetorta sütés nélkül

Cukormentes gyümölcstorta diétás pudinggal

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?