Cukormentes Rákóczi túrós csökkentett szénhidráttartalommal (mintha ugyanezt a receptet cukorral és fehér liszttel készítetted volna el)! (Pontos tápértékeket a recept végén találsz!)
Cukormentes Rákóczi túrós recept
Cukormentes Rákóczi túrós hozzávalók minimum 20×30 cm-es tepsihez:
A Rákóczi túrós tésztájához:
- 25 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
- 12,5 dkg hideg vaj
- 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 4 dkg Dia Wellness vaníliás cukor helyettesítő
- 15 g (1 csg) sütőpor
- 2 tojás sárgája
- 0,5 dl víz
A túrókrémhez:
- 0,5 kg zsírszegény túró
- 3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 2 tojás sárgája
- 2 dkg Dia Wellness szénhidrátcsökkentett, gluténmentes gríz alap
Tojásfehérje habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- Pár csepp frissen facsart citromlé (tartósabbá teszi a habot, de el is hagyható)
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Cukormentes Rákóczi túrós elkészítése:
- A tészta száraz hozzávalóit (szénhidrátcsökkentett liszt, édesítőszer, sütőpor) egy tálban összekeverjük, majd a hideg vajjal elmorzsoljuk. (Használhatunk aprítógépet is.)
- Ez után a tojássárgákkal egynemű tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és egy olajspray-vel nagyon vékonyan befújt vagy ecsettel nagyon vékonyan kókuszolajjal átkent tepsibe tesszük, majd villával több helyen megszurkáljuk.
- Amíg elkészül a túrótöltelék, berakjuk a hűtőbe.
- A túrótöltelékhez egy tálba tesszük a túrót, a tojássárgájákat, a citromhéjat, a grízalapot és az édesítőszert, majd robotgéppel krémesre dolgozzuk.
- A kész túrótölteléket a hűtőből kivett tésztán egyenletesen eloszlatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha a tészta aranybarna színű és a túró felülete sem fénylik már).
- A sütő hőfokát levesszük 150 fokra.
- A tojáshabhoz a 4 tojásfehérjéhez adjuk a citromlevet és az édesítőszer felét, majd elkezdjük felverni.
- Amikor kezd habos lenni, hozzáadjuk az édesítőszer másik felét is és kemény habbá verjük (amikor már mintát hagy a habban a habverő, akkor biztos, hogy jó!).
- A kész tojáshabot egyenletesen eloszlatjuk a túrós rétegen (habzsákkal csíkokat vagy habcsókokat is tudunk készíteni, de úgy is jó, ha egyszerűen csak szétkenjük rajta egy késsel a habot).
- A tojáshabbal bevont diétás Rákóczi túróst visszarakjuk az időközben 150 fokra hűlt sütőbe és 7-8 perc alatt megszárítjuk a habot (érdemes figyelni rá, hogy meg ne égjen, mert minden sütő más – nekem villanysütőm van).
- Ha a habot megszárítottuk, kivesszük a kész sütit a sütőből és kihűlés után szeleteljük.
100 g cukormentes Rákóczi túrós átlagos tápértéke:
- 142 kcal (hagyományosan készítve 204 kcal lenne),
- 7 g szénhidrát (hagyományosan készítve 31 g lenne, ez 78 %-os CH csökkentést jelent!!!!),
- 7 g fehérje,
- 11 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több cukormentes túrós süti receptet találsz ITT >>> Cukormentes Túrós Sütik
Még több cukormentes sütemény receptet találsz IIT >>> Cukormentes Sütemények
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!