Cukormentes zabszelet házilag arra az esetre, ha a napi rohanásban nem lenne időd enni, vagy olyan helyre mész (én pl. konferenciákra szoktam magammal vinni), ahol tudod előre, hogy nem lesz semmi diétás étel.
Jó tudni azonban, hogy a drogériákban és a bioboltokban kapható zabszeletek egyáltalán nem diétásak, tele vannak cukorral. Helyette ezt a kipróbált, bevált házi zabszelet receptet ajánlom, amit otthon házilag 15 perc alatt elkészíthetsz!.
Nagyon hálás kis diétás recept, hiszen nemcsak pikk-pakk elkészül, hanem nem is morzsálódik (mint az a házi müzliszeleteknél, energiaszeleteknél elég gyakori), zárt dobozban is jó pár napig elvan (vagyis előre csomagolható, “dobozolható”).
Cukormentes Zabszelet házilag recept:
Cukormentes Zabszelet hozzávalók (7 db-hoz):
- 12 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg érett (akár túlérett) banán
- 1 evőkanál (8 g) olvadt kókuszolaj
- 4 dkg cukormentes aszalt meggy apróra vágva (másfajta cukormentes aszalt gyümölccsel is jó)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Cukormentes Zabszelet készítése házilag:
- A banánt leturmixoljuk, és simára keverjük a kókuszolajjal.
- A kókuszolajos banánba belekeverjük a zabpelyhet, a fahéjat és a felaprított aszalt meggyet.
- A zabpelyhes keveréket alaposan és egyenletesen belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt formába (én 19,5*9,5 cm-es kenyér formában sütöttem).
- A formába nyomkodott nyers zabszeletet 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült a zabszelet, a formában hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
- A kész zabszelet zárt dobozban vagy csatos üvegben akár egy hétig is eltartható!
Cukormentes zabszelet tápérték adatok:
1 db zabszelet (7 db egyforma méretű szeletet feltételezve)
- 106 kcal-t
- 18,5 g szénhidrátot
- 2,5 g fehérje
- 2,5 g zsírt tartalmaz!
100 gramm zabszelet
- 275 kcal
- 48 g szénhidrátot
- 6,6 g fehérjét
- 6,4 g zsírt tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
Az alapreceptet köszönöm a Dolce Vita Blognak!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!