Cukormentes almás pite alacsony szénhidráttartalomal, fehér liszt hozzáadása nélkül!
Szénhidrátcsökkentett almás pite készült a hétvégén nálunk, amit imádott a Család apraja, nagyja.
Cukormentes almás pite recept
Cukormentes almás pite hozzávalók
Hozzávalók az almás pite tésztához (tepsiméret: 36*20 cm):
- 30 dkg Dia Wellness CH Mínusz Liszt + 5 dkg a szóráshoz
- 20 dkg hideg vaj vagy 15 dkg hideg kókuszzsír (én vajjal készítettem, azzal könnyebb dolgozni)
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 2 db M-es tojás + 1 db tojás a kenéshez
- 5 g (kb. fél csomag) sütőpor (elhagyható, én kifelejtettem belőle és így is tökéletes lett)
Diétás almás töltelék hozzávalók:
- 1,5 kg alma (pucolva, magház nélkül ennyi a súlya)
- 5 dkg vaj/kókuszzsír
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 15 g (1 evőkanál) őrölt fahéj
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Cukormentes almás pite elkészítése:
- A Dia Wellness lisztet, a negyedannyi édesítőt, és a sütőport aprítógépbe tesszük, majd rákockázzuk a hideg vajat/kókuszzsírt.
- Az aprítógépben egynemű tésztává dolgozzuk, majd a géppel beledolgozzuk a tojásokat.
- (Kókuszzsír esetén csakis aprítógéppel dolgozzunk, mert a kezünk melegétől megolvad a kókuszzsír és morzsálódni fog a tészta.)
- A tésztát fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
- Amíg a tészta hűl, elkészítjük az almatölteléket: az almát megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük az édesítőszerrel és a zsiradékon puhára pároljuk.
- Ha megpárolódott, hozzákeverjük az őrölt fahéjat, és kihűtjük.
- Ha kihűlt az almatöltelék, az almás pite tésztáját kivesszük a hűtőből és két egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
- Kevés lisztet alászórva mindkét tészta darabot átgyúrjuk (nem kell sokáig gyúrni, csak kicsit átnyomkodni) és kb. 1-2 cm vékony téglalapra kinyújtjuk.
- Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük és villával sűrűn megszurkáljuk.
- Ez után rátesszük az almatölteléket és egyenletes vastagságban szétkenjük rajta.
- A másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
- 1 tojást enyhén felverünk és átkenjük vele az almás pite tetejét, majd villával megszurkáljuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen kb. fél óra alatt készre sütjük.
- A sütési idő sütőfüggő, az a lényeg, hogy az almás pite teteje szép aranybarna legyen, de ne égjen meg.
- Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni és szórjuk meg eritrit porcukorral.
Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények
Diétás almás pite recept zabpehelylisztből >>> Diétás almás pite zabpehelylisztből
100 g cukormentes almás pite tápértéke (vajjal készítve):
- 170 kcal,
- 11 g (lassú) szénhidrát,
- 6,4 fehérje,
- 12 g zsír
Csak összehasonlításként 100 g hagyományos almás pite tápértéke (vajjal, kristálycukorral és fehér liszttel készítve):
- 236 kcal,
- 36 g (gyors) szénhidrát,
- 2,4 fehérje,
- 9,4 g zsír
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több cukormentes almás süti recept itt >>> Cukormentes Almás Sütik
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!