Cukormentes madártej liszt és pudingpor nélkül

Cukormentes madártej készítése diétásan, liszt, tej és pudingpor nélkül? Igen, lehetséges!

Mi ugyanis sosem használtunk a vanília öntethez sem pudingport , sem lisztet, sőt, cukrot sem, mégis mindig krémes lett a végeredmény!

Ha Te eddig liszttel vagy pudingporral készítetted a madártejet, próbáld ki ezt a receptet és garantálom, hogy soha többé nem akarod majd másképp főzni a madártejet!

Cukormentes madártej készítése

Cukormentes madártej recept:

Madártej hozzávalók 4 adaghoz:

Felverhető-e a tojásfehérje hab cukor nélkül, édesítőszerrel?

Madártej elkészítése:

  1. A tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni.
  2. Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot.
  3. A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tesszük.
  4. A tojásfehérjét egy csipet himalája sóval és 30 g édesítőszerrel kemény habbá verjük.
  5. Ha felforrt a tej/kókusztej, akkor egy-egy teáskanálnyi tojáshabot teszünk a forrásban lévő tejbe és mindkét oldalát 1-2 percig főzzük. Ebből lesznek a habgaluskák.
  6. Vigyázat! Ne rakjunk túl sok tojáshabot a tejbe, mert mire megfőnek, kb. háromszoros méretűre nőnek meg! Inkább többször keveset! (Az alsó képen látszik, hogy nekem is milyen szépen megnőttek.)
  7. Az elkészült, megfőtt tojáshab galuskákat egy lyukas kanál segítségével kiemeljük a forró tejből, 1-2 másodperc alatt lecsöpögtetjük és egy nagy jénai vagy levese tálba tesszük, akkorába, amibe majd a vaníliás öntet is bele fog férni.
  8. Ha az összes habgaluskánk megfőtt, elkészítjük a vaníliás öntetet.
  9. Az eddig türelmesen várakozó tojássárgájákat simára keverjük a vaníliás eritrittel és a másik 30 g stevia eritrit keverékkel, majd folyamatos kevergetés mellett belekanalazunk egy-két szedőkanál forrásban lévő tejet (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek, így nem fogja a forró tej összekapni a tojást).
  10. A tojással elkevert tejet beleöntjük a forrásban lévő tejbe és folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik.
  11. A kész vanília öntetet még forrón ráöntjük a kifőtt habgaluskákra.

Madártej elkészítése diétásan, liszt és pudingpor nélkül

100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (1,5 %-os tehéntejjel):

  • 59  kcal,
  • 4 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje,
  • 2 g zsír.

100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (kókusztejjel):

  • 32  kcal,
  • 1 g szénhidrát,
  • 2 g fehérje,
  • 1 g zsír.

A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error1
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?