Cukormentes madártej készítése diétásan, liszt, tej és pudingpor nélkül? Igen, lehetséges!
Mi ugyanis sosem használtunk a vanília öntethez sem pudingport , sem lisztet, sőt, cukrot sem, mégis mindig krémes lett a végeredmény!
Ha Te eddig liszttel vagy pudingporral készítetted a madártejet, próbáld ki ezt a receptet és garantálom, hogy soha többé nem akarod majd másképp főzni a madártejet!
Cukormentes madártej recept:
Madártej hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 l tej vagy kókusztej (laktózmentes tej is lehet)
- 4 db M-es tojás
- 30+30 g Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 20 g vaníliás negyedannyi vaníliás cukor helyett
- 1 csipet himalája só
Felverhető-e a tojásfehérje hab cukor nélkül, édesítőszerrel?
Madártej elkészítése:
- A tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni.
- Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot.
- A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tesszük.
- A tojásfehérjét egy csipet himalája sóval és 30 g édesítőszerrel kemény habbá verjük.
- Ha felforrt a tej/kókusztej, akkor egy-egy teáskanálnyi tojáshabot teszünk a forrásban lévő tejbe és mindkét oldalát 1-2 percig főzzük. Ebből lesznek a habgaluskák.
- Vigyázat! Ne rakjunk túl sok tojáshabot a tejbe, mert mire megfőnek, kb. háromszoros méretűre nőnek meg! Inkább többször keveset! (Az alsó képen látszik, hogy nekem is milyen szépen megnőttek.)
- Az elkészült, megfőtt tojáshab galuskákat egy lyukas kanál segítségével kiemeljük a forró tejből, 1-2 másodperc alatt lecsöpögtetjük és egy nagy jénai vagy levese tálba tesszük, akkorába, amibe majd a vaníliás öntet is bele fog férni.
- Ha az összes habgaluskánk megfőtt, elkészítjük a vaníliás öntetet.
- Az eddig türelmesen várakozó tojássárgájákat simára keverjük a vaníliás eritrittel és a másik 30 g stevia eritrit keverékkel, majd folyamatos kevergetés mellett belekanalazunk egy-két szedőkanál forrásban lévő tejet (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek, így nem fogja a forró tej összekapni a tojást).
- A tojással elkevert tejet beleöntjük a forrásban lévő tejbe és folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik.
- A kész vanília öntetet még forrón ráöntjük a kifőtt habgaluskákra.
100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (1,5 %-os tehéntejjel):
- 59 kcal,
- 4 g szénhidrát,
- 4 g fehérje,
- 2 g zsír.
100 g cukormentes madártej átlagos tápértéke (kókusztejjel):
- 32 kcal,
- 1 g szénhidrát,
- 2 g fehérje,
- 1 g zsír.
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!