Valóban fitt cukormentes túró rudi házilag

Cukormentes Túró Rudi túró rudi házilag.

A túró rudi gyermekkorunk és gyermekeink gyermekkorának meghatározó édessége, amit bármikor szívesen fogyasztunk, kivéve, ha fogyózunk…. Mert akkor bizony a piros pöttyös igencsak tiltólistás a benne lévő sok cukor miatt!

Persze lehet már kapni csökkentett cukortartalmú, fittnek nevezett rudit, de az attól még hizlaló marad!

Nem kell azonban lemondani a túró rudiról, csupán elő kell venni a jó öreg robotgépet és rá kell szánni egy fél órát az életünkből, hogy készítsünk magunknak (és a családnak) egy finom diétás túró rudit házilag, akár laktózmentesen is!

Nem egy nagy ördöngösség, és így legalább bűntudat nélkül majszolhatunk el belőle egyet-kettőt…

Cukormentes túró rudi házilag készítve
Cukormentes túró rudi házilag készítve

Cukormentes túró rudi recept

Cukormentes túró rudi hozzávalók (7 db normál méretű rudihoz):

  • 25 dkg zsírszegény, krém állagú (dobozos) tehéntúró (laktózmentes is lehet)
  • 1 teáskanál Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 kezeletlen, bio citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliás eritrit vagy Dia Wellness bourbon vaníliás cukorhelyettesítő
  • 3 db zselatinlap
  • 1,5 tábla (kb. 12 dkg) cukormentes étcsoki (laktózmentes is lehet)
  • 1 teáskanálnyi kókuszzsír

A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése

Cukormentes túró rudi készítése:

Cukormentes túró rudi csoki bevonat nélkül

Hasonló diétás receptek túróval >>> Diétás Túrós Receptek

  1. A túróhoz adjuk az édesítőszert, a citromhéjat, és a vaníliás édesítőszert, majd robotgéppel rövid ideig (max. egy percig) habosítjuk.
  2. Ez után a zselatinlapokat tálba tesszük és annyi hideg vizet engedünk rá, hogy pont ellepje.
  3. Miután jól megszívták magukat vízzel, kivesszük a vízből a zselatinlapokat és csak úgy, önmagukban egy kisebb lábasban a tűzhelyen felmelegítjük.
  4. Amikor felmelegedett, két evőkanál túrókrémet gyors mozdulatokkal hozzákeverünk, majd a zselatinnal összekevert túrókrémet visszaöntjük a maradék túróba és jól elkeverjük.
  5. Díszítőcső nélküli habzsákba (vagy egy tiszta, vadiúj nejlonzacskó egyik sarkába) töltjük és sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tálcára szép lassan 7 kb. egyforma méretű rudit nyomunk.
  6. Ez után kb. fél órára hűtőbe tesszük, amíg megdermednek.
  7. Közben az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk és egy teáskanálnyi kókuszzsírt beledobunk.
  8. Egy másik sütőpapírra a rudak méretével megegyező hosszúságú csokicsíkokat (ez lesz a túró rudink talpa) kenünk és a megdermedt rudikat ráhelyezzük, majd további öt percig dermesztjük a csokitalpakon ülő rudakat. (Közben ne kapcsoljuk ki a tűzhelyet az olvasztott csoki vize alatt!)
  9. Amikor a csokitalpak is megdermedtek, óvatos mozdulattal, a rudikkal egyben lehúzzuk a sütőpapírról/alufóliáról és egy hosszú pengéjű kés lapjára helyezve az olvasztott csokival mindegyiket egyenletesen, minden oldalról bevonjuk.
  10. A bevonás után visszatesszük a rudikat a fóliára és a hűtőbe tesszük annyi időre (kb. 15 perc), amíg a csokibevonat teljesen megdermed.
  11. Ez után a túró rudi fogyasztható, az el nem fogyasztott rudik hűtőben egy-két napig eltarthatók.

1 db cukormentes túró rudi kalória és szénhidráttartalma:

  • 134 kcal,
  • 7 g CH,
  • 10 g fehérje,
  • 6 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi 

életmódváltó gasztroblogger

Eredeti recept

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error1
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?