Cukormentes tiramisu torta

Cukormentes tiramisu torta édesítőszerrel, szénhidrátcsökkentett piskótából, alacsonyabb zsírtartalmú mascarponéval készült krémmel.

Így ez a cukormentes torta lényegesen kevesebb kalóriát, zsírt és szénhidrátot tartalmaz, mintha fehér lisztből, cukorral, hagyományos krémsajttal készült volna.

Ez által Neked sem kell lemondanod egy szülinapon, évfordulón vagy bármilyen alkalomkor arról, hogy a családdal, barátokkal közösen ünnepeljetek, még akkor sem, ha épp életmódváltásban vagy!

Cukormentes, diétás tiramisu torta Dia Wellness sütőlisztből és cukor helyett negyedannyi ugyanannyi édesítőszerrel készítve

Cukormentes tiramisu torta recept

Cukormentes tiramisu torta hozzávalók (22 cm tortaformához):

A cukormentes piskóta hozzávalói:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál (12 dkg) Dia-Wellness Sütőliszt
  • 6 evőkanál (9 dkg) Dia-Wellness negyedannyi édesítő
  • fél csomag (5 g) sütőpor

A tiramisu torta krém hozzávalói:

  • 0,5 kg light mascarpone
  • 4 dl cukrozatlan habtejszín
  • 45 g Dia-Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 csomag zselatin fix por
  • 1,5 dl Dia-Wellness 3 az 1-ben cukormentes instant kávé elkészítve
  • 6 dkg cukrozatlan, natúr kakaópor

A recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Tiramisu torta elkészítése:

  1. Először a piskótát sütjük meg a tortához.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük.
  3. A tojásfehérje habba óvatosan belekeverjük a tojások sárgáit (nem kell homogénre keverni, csak nagyjából), majd 2-3 részletben beleszitáljuk (ez fontos, levegősebb lesz tőle a piskóta) és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A piskótatésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd ha kész, hagyjuk kihűlni.
  6. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet:
  7. A mascarponét, az édesítőt, és a cukrozatlan habtejszint robotgéppel alaposan kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatin fixet.
  8. A kihűlt piskótát 3 egyforma lapra vágjuk, majd elkezdjük megtölteni:
  9. A legalsó lapot meglocsoljuk 0,5 dl kávéval, majd rákenjük a krém 1/3 részét, és megszórjuk 2 dkg kakaóporral.
  10. A középső lapot rátesszük, a tenyerünkkel enyhén rányomkodjuk.
  11. A középső lapot is meglocsoljuk a másik 0,5 dl kávéval, majd további 1/3 rész krémmel megkenjük és azt is megszórjuk 2 dkg kakaóporral.
  12. Erre kerül rá a harmadik piskótalap, amit az előző két laphoz hasonlóan meglocsolunk kávéval, majd egy kevés krémmel vékonyan körbe kenjük. A megmaradt krémet habzsákba töltjük és a képen látható módon kidíszítjük vele a tortát.
  13. Végül a tiramisu torta tetejét is megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
  14. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.

100 g cukormentes tiramisu torta átlagos tápértéke:

  • 199 kcal,
  • 8 g szénhidrát,
  • 7 g fehérje,
  • 15 g zsír.

Még több cukormentes torta recept ITT >>> Cukormentes Torta Receptek

Ha életmódot szeretnél váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy eddig többször kudarcot vallottál a fogyásban, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért! >>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error1
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?