Cukormentes zserbó szelet szénhidrátcsökkentett lisztből, Dia Wellness negyedannyi édesítőszerrel!
Ha nem tudnám, hogy ez egy szénhidrátcsökkentett zserbó, azt hinném, hogy fehér lisztből készült, annyira puha és finom, a tésztája is nagyon könnyen kezelhető.
A diétás zserbónk szénhidráttartalma is elég barátságos, 10 dkg (kb. 2 szelet) csak 16 gramm lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz (10 grammal kevesebbet, mint a teljes kiőrlésű diétás zserbóm). Ez azt jelenti, hogy a vércukorszintet lassan emeli meg, ez által nagyon laktató és nem tudod túlenni magad belőle!
A Kislányom szerint ez a legfinomabb süti, amit valaha sütöttem, pedig nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán meg fogja kóstolni!
Cukormentes zserbó szelet recept
Cukormentes zserbó szelet hozzávalók (20*30 cm tepsimérethez):
- 30 dkg Dia Wellness CH Mínusz szénhidrátcsökkentett liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 7 g (fél csomag) sütőpor
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 db M-es tojás
- 5 dkg (1 evőkanál) natúr görög joghurt (laktózmentes is lehet)
- 2 evőkanál (20 g) hideg víz
Hozzávalók a cukormentes zserbó szelet töltelékéhez:
- 12 dkg darált dió
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 bio citrom reszelt héja
- 25 dkg Dia Wellness cukormentes sárgabarack lekvár
A cukormentes zserbó szelet diétás csokimázához:
- 10 dkg cukormentes étcsokoládé a tetejére
- 1 teáskanál kókuszzsír
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Cukormentes zserbó szelet elkészítése:
- A szénhidrátcsökkentett lisztet elkeverjük a sütőporral, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a vajjal (ha van aprítógépünk, érdemes azzal dolgozni, sokkal gyorsabb és szebben összeáll a tészta, mivel nem tud megolvadni a kezünk melegétől a zsiradék!).
- A morzsalék közepébe egy üreget készítünk, amibe beletesszük a tojással elkevert natúr joghurtot és a vizet, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
- Az így kapott diétás zserbó tésztát 15 percig pihentetjük.
- A pihentetés után a zserbó tésztát három egyenlő részre vágjuk, és mindhármat 20*30 cm-es, kb. 5 mm vékony téglalappá nyújtjuk ki (kisebb tepsi esetén lehet kisebb a tészta, de nagyobb nem, mert az már túl vékony lenne).
- A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és az első lapot belerakjuk, majd megkenjük a cukormentes baracklekvár felével.
- A darált diót összekeverjük az édesítővel és a citromhéjjal, majd a felét a baracklekváros rétegre egyenletesen rászórjuk.
- Ez után rátesszük a második kinyújtott tésztalapot és ugyanúgy megkenjük a baracklekvár másik felével, majd megszórjuk az édesítős, citromos darált dióval.
- Ezek után lefedjük a süteményt a harmadik tésztalappal, óvatosan lenyomkodjuk és villával megszurkáljuk a tetejét.
- 170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.
- A cukormentes zserbó diétás csokimázához a cukormentes étcsokit a kókuszzsírral vízfürdő felett felolvasztjuk, majd a zserbó tetejére rákenjük.
- Hűvös helyen hagyjuk a csokimázat megdermedni.
- Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.
Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>>
Cukormentes Sütemények
Cukormentes Karácsonyi Sütemények
TOP 10 diétás karácsonyi sütemény gyűjtemény
Ünnepi főétel és süti ötletek a diétás karácsonyi menühöz
100 g cukormentes zserbó átlagos tápértéke (Dia Wellness Paleo kajszibarack lekvárral és Wawel cukormentes étcsokival számolva):
- 463 kcal,
- 16 g szénhidrát,
- 13 g fehérje,
- 25 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!