Cukormentes zserbó szelet szénhidrátcsökkentett lisztből, Dia Wellness negyedannyi édesítőszerrel!
Ha nem tudnám, hogy ez egy szénhidrátcsökkentett zserbó, azt hinném, hogy fehér lisztből készült, annyira puha és finom, a tésztája is nagyon könnyen kezelhető.
A diétás zserbónk szénhidráttartalma is elég barátságos, 10 dkg (kb. 2 szelet) csak 16 gramm lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz (10 grammal kevesebbet, mint a teljes kiőrlésű diétás zserbóm). Ez azt jelenti, hogy a vércukorszintet lassan emeli meg, ez által nagyon laktató és nem tudod túlenni magad belőle!
A Kislányom szerint ez a legfinomabb süti, amit valaha sütöttem, pedig nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán meg fogja kóstolni!
Cukormentes zserbó szelet recept
Cukormentes zserbó szelet hozzávalók (20*30 cm tepsimérethez):
- 30 dkg Dia Wellness CH Mínusz szénhidrátcsökkentett liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 7 g (fél csomag) sütőpor
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 db M-es tojás
- 5 dkg (1 evőkanál) natúr görög joghurt (laktózmentes is lehet)
- 2 evőkanál (20 g) hideg víz
Hozzávalók a cukormentes zserbó szelet töltelékéhez:
- 12 dkg darált dió
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 bio citrom reszelt héja
- 25 dkg Dia Wellness cukormentes sárgabarack lekvár
A cukormentes zserbó szelet diétás csokimázához:
- 10 dkg cukormentes étcsokoládé a tetejére
- 1 teáskanál kókuszzsír
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Cukormentes zserbó szelet elkészítése:
- A szénhidrátcsökkentett lisztet elkeverjük a sütőporral, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a vajjal (ha van aprítógépünk, érdemes azzal dolgozni, sokkal gyorsabb és szebben összeáll a tészta, mivel nem tud megolvadni a kezünk melegétől a zsiradék!).
- A morzsalék közepébe egy üreget készítünk, amibe beletesszük a tojással elkevert natúr joghurtot és a vizet, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
- Az így kapott diétás zserbó tésztát 15 percig pihentetjük.
- A pihentetés után a zserbó tésztát három egyenlő részre vágjuk, és mindhármat 20*30 cm-es, kb. 5 mm vékony téglalappá nyújtjuk ki (kisebb tepsi esetén lehet kisebb a tészta, de nagyobb nem, mert az már túl vékony lenne).
- A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és az első lapot belerakjuk, majd megkenjük a cukormentes baracklekvár felével.
- A darált diót összekeverjük az édesítővel és a citromhéjjal, majd a felét a baracklekváros rétegre egyenletesen rászórjuk.
- Ez után rátesszük a második kinyújtott tésztalapot és ugyanúgy megkenjük a baracklekvár másik felével, majd megszórjuk az édesítős, citromos darált dióval.
- Ezek után lefedjük a süteményt a harmadik tésztalappal, óvatosan lenyomkodjuk és villával megszurkáljuk a tetejét.
- 170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.
- A cukormentes zserbó diétás csokimázához a cukormentes étcsokit a kókuszzsírral vízfürdő felett felolvasztjuk, majd a zserbó tetejére rákenjük.
- Hűvös helyen hagyjuk a csokimázat megdermedni.
- Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.
Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>>
Cukormentes Sütemények
Cukormentes Karácsonyi Sütemények
TOP 10 diétás karácsonyi sütemény gyűjtemény
Ünnepi főétel és süti ötletek a diétás karácsonyi menühöz
100 g cukormentes zserbó átlagos tápértéke (Dia Wellness Paleo kajszibarack lekvárral és Wawel cukormentes étcsokival számolva):
- 463 kcal,
- 16 g szénhidrát,
- 13 g fehérje,
- 25 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!