Cukormentes zserbó fehér liszt nélkül

Cukormentes zserbó szénhidrátcsökkentett lisztből, Dia Wellness negyedannyi édesítőszerrel!

Ha nem tudnám, hogy ez egy szénhidrátcsökkentett zserbó, azt hinném, hogy fehér lisztből készült, annyira puha és finom, a tésztája is nagyon könnyen kezelhető.

A diétás zserbónk szénhidráttartalma is elég barátságos, 10 dkg (kb. 2 szelet) csak 16 gramm lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz (10 grammal kevesebbet, mint a teljes kiőrlésű diétás zserbóm). Ez azt jelenti, hogy a vércukorszintet lassan emeli meg, ez által nagyon laktató és nem tudod túlenni magad belőle!

A Kislányom szerint ez a legfinomabb süti, amit valaha sütöttem, pedig nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán meg fogja kóstolni!

Cukormentes zserbó recept

Cukormentes zserbó hozzávalók (20*30 cm tepsimérethez):

  • 30 dkg Dia Wellness CH Mínusz szénhidrátcsökkentett liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 7 g (fél csomag) sütőpor
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 db M-es tojás
  • 5 dkg (1 evőkanál) natúr görög joghurt
  • 2 evőkanál (20 g) hideg víz

Hozzávalók a cukormentes zserbó töltelékéhez:

  • 12 dkg darált dió
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 25 dkg cukormentes sárgabarack lekvár

A cukormentes zserbó diétás csokimázához:

  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé a tetejére
  • 1 teáskanál kókuszzsír (ehhez én nem szeretek vajat használni)

Cukormentes zserbó elkészítése:

  1. A szénhidrátcsökkentett lisztet elkeverjük a sütőporral, az édesítőszerrel, majd elmorzsoljuk a vajjal (ha van aprítógépünk, érdemes azzal dolgozni, sokkal gyorsabb és szebben összeáll a tészta, mivel nem tud megolvadni a kezünk melegétől a zsiradék!).
  2. A morzsalék közepébe egy üreget készítünk, amibe beletesszük a tojással elkevert natúr joghurtot és a vizet, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Az így kapott diétás zserbó tésztát 15 percig pihentetjük.
  4. A pihentetés után a zserbó tésztát három egyenlő részre vágjuk, és mindhármat 20*30 cm-es, kb. 5 mm vékony téglalappá nyújtjuk ki (kisebb tepsi esetén lehet kisebb a tészta, de nagyobb nem, mert az már túl vékony lenne).
  5. A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és az első lapot belerakjuk, majd megkenjük a cukormentes baracklekvár felével.
  6. A darált diót összekeverjük az édesítővel és a citromhéjjal, majd a felét a baracklekváros rétegre egyenletesen rászórjuk.
  7. Ez után rátesszük a második kinyújtott tésztalapot és ugyanúgy megkenjük a baracklekvár másik felével, majd megszórjuk az édesítős, citromos darált dióval.
  8. Ezek után lefedjük a süteményt a harmadik tésztalappal, óvatosan lenyomkodjuk és villával megszurkáljuk a tetejét.
  9. 170 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
  10. Ha kihűlt, vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.
  11. A cukormentes zserbó diétás csokimázához a cukormentes étcsokit a kókuszzsírral vízfürdő felett felolvasztjuk, majd a zserbó tetejére rákenjük.
  12. Hűvös helyen hagyjuk a csokimázat megdermedni.
  13. Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.

Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények

TOP 10 diétás karácsonyi sütemény gyűjtemény

Ünnepi főétel és süti ötletek a diétás karácsonyi menühöz

100 g cukormentes zserbó átlagos tápértéke (Dia Wellness Paleo kajszibarack lekvárral és Wawel cukormentes étcsokival számolva):

  • 463 kcal,
  • 16 g szénhidrát,
  • 13 g fehérje,
  • 25 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?