Cukormentes diós bejgli szexi repedéssel

Cukormentes diós bejgli az oldalán egy szexi repedéssel 🙂

Eredetileg nem voltam biztos benne, hogy ezt a diétás karácsonyi bejgli receptet felrakom a Blogra, mert zavart az oldalán lévő repedés.

Tőletek kértem megerősítést, hogy merjem van se megírni a diétás receptet, de miután elolvastam ezeket a véleményeket, már biztos voltam benne, hogy megmutatom Nektek ezt a – szépséghibája ellenére is – tökéletes bejglit.

Diétás karácsony: így tartsd a súlyodat az ünnepek alatt!

Cukormentes diós bejgli recept

Cukormentes diós bejgli tészta hozzávalók (1 nagy rúd bejglihez):

  • 25 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt +2 dkg a szóráshoz
  • 10 dkg vaj
  • 1 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl kókusztej (bármilyen tejjel készíthető diétától függően)
  • 1 tojás
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 tojás+1 tojás sárgája a kenéshez

Cukormentes diótöltelék hozzávalók:

  • 10 dkg darált dió
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 5 dkg zabkorpa
  • 2 dl kókusztej (bármilyen tejjel készíthető, diétától függően)
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja

Cukormentes diós bejgli készítése:

  1. Először elkészítjük a tölteléket, hogy legyen ideje kihűlni:
  2. A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a zabkorpával, az édesítőszerrel és a reszelt citromhéjjal elkevert darált diót, sűrűre főzzük és félretesszük.
  3. A tésztához szükséges kókusztejet/tejet meglangyosítjuk és a friss élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, majd félretesszük.
  4. A vajat elmorzsoljuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, és az édesítőszerrel.
  5. A lisztes vajas keverék közepébe egy üreget készítünk, amibe beleöntjük az élesztős tejes keveréket, majd elkezdjük a tésztát összegyúrni.
  6. Menet közben belegyúrjuk az 1 db egész tojást is.
  7. Az összegyúrt tésztát letakarjuk egy konyharuhával és 15 percig pihentetjük.
  8. A pihentetés után szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen kb. 1 cm vékony téglalap alakúra nyújtjuk a diétás bejgli tésztát.
  9. A közben kihűlt tölteléket a kinyújtott bejgli tésztán egy hosszú pengéjű késsel szétkenjük.
  10. A bejgli tészta keskenyebb széleit felhajtjuk kb. 2 cm-re.
  11. A megtöltött bejgli tésztát feltekerjük, majd óvatosan átemeljük abba a sütőpapírral bélelt tepsibe, amiben sütni fogjuk.
  12. Az egész tojást a tojássárgájával felverjük, majd a bejgli tetejét megkenjük.
  13. Megvárjuk, amíg a tojás megszárad a bejgli tésztán, majd újra megkenjük.
  14. Hurkapálcával több helyen mélyen megszurkáljuk a bejglit.
  15. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  16. Tipp: diétás mákos bejgli is készíthető ugyanezzel a tésztával, de mivel én nem szeretem a mákos ételeket, ezért mindig csak diósat sütök.

Még több diétás karácsonyi receptet találsz az ünnepre itt >>>

Cukormentes karácsonyi sütemények

Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények

100 g cukormentes diós bejgli átlagos tápértéke (diós töltelékkel):

  • 356 kcal,
  • 10 g szénhidrát,
  • 19 g fehérje,
  • 25 g zsír (a dió miatt).

Korábban már készítettem teljes kiőrlésű lisztből is diétás diós bejglit, ha inkább olyat sütnél, a receptjéért kattints ide >>> Diétás bejgli teljes kiőrlésű lisztből

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?