Zabpelyhes cukormentes morzsasüti

Cukormentes morzsasüti cukor nélkül, pár perc alatt, a zabpehely ellenére szénhidrátcsökkentett verzióban!

Cukor nélkül. Álljunk meg egy pillanatra ezen a ponton, ugyanis a diétás morzsasüti receptjénél van érezhető különbség abban, hogy cukor helyett édesítőszert használunk.

Cukorral ugyanis jobban összeáll a morzsasüti tésztája, talán még szeletelhető is lesz, ráadásul jobban is ropog.

Sajnos a diétás morzsasütinél mindezekről kénytelenek vagyunk lemondani, mivel ezt a sok pozitív tulajdonságot a cukor karamellizálhatóságának köszönhetjük, amit egyik vércukorszint kompatibilis édesítőszerről sem mondhatunk el.

Ez a diétás morzsasüti

  • cukormentes,
  • laktózmentes, és
  • tejmentes is!

Zabpelyhes Cukormentes morzsasüti 

Diétás morzsasüti recept

Diétás morzsasüti hozzávalók:

  • 30 dkg málna (vagy más diétás gyümölcs: eper, ribizli, szeder, áfonya…stb. – mirelit is lehet, kiolvasztva legyen ennyi a súlya)
  • 10 dkg folyékony kókuszolaj (vajat is lehet helyette használni)
  • 5 dkg vaníliás Dia Wellness negyedannyi édesítő (házilag készítem vaníliás cukor helyett ÍGY)
  • 15 dkg apró szemű zabpehely
  • 10 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Elkészítése:

  1. A bogyós gyümölcsöket egy közepes méretű tűzálló tál aljába szórjuk, és megszórjuk a vaníliás negyedannyi édesítővel.
  2. A zabpelyhet összeforgatjuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, a 2 dkg negyedannyi édesítővel, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és egy fakanállal morzsás állagúra dolgozzuk össze.
  3. A zabpelyhes morzsát a vaníliás negyedannyival megszórt gyümölcsökön eloszlatjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Kihűlés után fogyasztható.

Még több zabpelyhes süti recept ITT >>> Zabpelyhes Sütemény Receptek

Még több cukormentes zabpelyhes recept ITT >>> Zabpelyhes Receptek

100 g diétás morzsasüti tápértéke (málnával készítve):

  • 260 kcal,
  • 20 g szénhidrát,
  • 6,8 g fehérje,
  • 16,6 g zsír.

Jó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Andi

Eredeti recept

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error1
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?