Készíthető-e kemény tojáshab cukor nélkül, édesítőszerrel?

Kemény tojáshab cukor nélkül, édesítőszerrel.

Lehet, hogy ez eddig elképzelhetetlennek tűnt, de most viszont életmódot váltottál, és a cukorral készült tojásfehérje hab már nem illeszthető be az étkezésedbe?

Ilyenkor merül fel benned a kérdés, hogy édesítőszerrel is sikerülni fog-e olyan keményre felverni a tojásfehérjét, mint cukorral?

Tojáshab cukor nélkül édesítőszerrel

Megnyugtatlak, hogy IGEN!

Ugyanúgy tökéletes tojásfehérje habot készíthetsz nyírfacukorból (xilitből), eritritből, stevia porból és negyedannyi édesítőből is!

Az általam a tojásfehérje felveréséhez használt Dia-Wellness negyedannyi édesítő beszerezhető ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Itt azonban nem állnék meg, mert van még néhány dolog, ami fontos a tojásfehérje hab készítésénél:

Így készül a tökéletes tojáshab cukor nélkül diétás süteményekhez:

  • a tál és a habverő is legyen makulátlanul tiszta és száraz!
  • a tojás lehetőleg legyen szobahőmérsékletű!
  • a tojás szétválasztásánál egy csepp tojássárgája vagy tojáshéj sem kerülhet a tojásfehérjébe!
  • először kezdd el felverni a tojásfehérjét üresen, és amikor elveszíti a nyúlósságát, akkor add hozzá több részletben az édesítőszert!
  • adhatsz a tojásfehérjéhez egy csipet himalája sót vagy frissen facsart citromlevet, attól még szebb tartása lesz a tojáshabnak!

Akkor jó a tojáshabod, ha nem csöppen le a habverőről és a habverő mintát hagy a felvert tojásfehérje habban! (És akkor, ha a tálat a fejed fölött megfordítod, akkor se folyik ki belőle a hab! 🙂 )

Az így – édesítőszerrel készült – tojásfehérje hab tökéletesen használható cukormentes diétás sütik tetejére díszítéshez és ugyanúgy szárítható sütőben, mint a cukorral készült társa. Így készíthetsz akár habcsókot vagy pavlova tortát is cukor nélkül!

Íme a bizonyíték: néhány diétás tojáshabos sütemény receptem:

Szénhidrátcsökkentett piskóta diétás tortákhoz

Diétás habcsók készítése cukor nélkül

Diétás madártej cukormentes habgaluskával

Diétás Rákóczi túrós sütemény

Diétás cukormáz mézeskalácsra

Jó sütést kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error1
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?