Kemény tojáshab cukor nélkül, édesítőszerrel.
Lehet, hogy ez eddig elképzelhetetlennek tűnt, de most viszont életmódot váltottál, és a cukorral készült tojásfehérje hab már nem illeszthető be az étkezésedbe?
Ilyenkor merül fel benned a kérdés, hogy édesítőszerrel is sikerülni fog-e olyan keményre felverni a tojásfehérjét, mint cukorral?
Megnyugtatlak, hogy IGEN!
Ugyanúgy tökéletes tojásfehérje habot készíthetsz nyírfacukorból (xilitből), eritritből, stevia porból és negyedannyi édesítőből is!
Az általam a tojásfehérje felveréséhez használt Dia-Wellness negyedannyi édesítő beszerezhető ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Itt azonban nem állnék meg, mert van még néhány dolog, ami fontos a tojásfehérje hab készítésénél:
Így készül a tökéletes tojáshab cukor nélkül diétás süteményekhez:
- a tál és a habverő is legyen makulátlanul tiszta és száraz!
- a tojás lehetőleg legyen szobahőmérsékletű!
- a tojás szétválasztásánál egy csepp tojássárgája vagy tojáshéj sem kerülhet a tojásfehérjébe!
- először kezdd el felverni a tojásfehérjét üresen, és amikor elveszíti a nyúlósságát, akkor add hozzá több részletben az édesítőszert!
- adhatsz a tojásfehérjéhez egy csipet himalája sót vagy frissen facsart citromlevet, attól még szebb tartása lesz a tojáshabnak!
Akkor jó a tojáshabod, ha nem csöppen le a habverőről és a habverő mintát hagy a felvert tojásfehérje habban! (És akkor, ha a tálat a fejed fölött megfordítod, akkor se folyik ki belőle a hab! 🙂 )
Az így – édesítőszerrel készült – tojásfehérje hab tökéletesen használható cukormentes diétás sütik tetejére díszítéshez és ugyanúgy szárítható sütőben, mint a cukorral készült társa. Így készíthetsz akár habcsókot vagy pavlova tortát is cukor nélkül!
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Íme a bizonyíték: néhány diétás tojáshabos sütemény receptem:
Szénhidrátcsökkentett piskóta diétás tortákhoz
Diétás habcsók készítése cukor nélkül
Diétás madártej cukormentes habgaluskával
Diétás Rákóczi túrós sütemény
Diétás cukormáz mézeskalácsra
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!