Cukormentes gyümölcstorta diétás vaníliapudinggal

Cukormentes gyümölcstorta diétás vaníliapudinggal.

Diétás gyümölcstorta szénhidrátcsökkentett piskótával, cukormentes pudinggal és friss eperrel! 🙂

És hagyományos gyümölcstorta forma helyett piteformában sütve! 🙂 Hogy miért?

Van nekem gyümölcstorta formám kettő is…. Az egyik a hagyományos szürke lemez (?) forma, a másik egy fekete, önmagát tapadásmentesnek jellemezve. Persze egyik sem tapadásmentes, így korábban, amikor gyümölcstortát sütöttem, kénytelen voltam vajazni, lisztezni. A vajazás a macerásabb, minden egyes kis fodrot az oldalán egyenként az ujjammal kellett kikenni… Ismerős? 🙂

Mivel ez nemcsak nagyon pepecs munka, hanem a zsírtartalmat szigorúbban figyelő Olvasóimnak is rossz hír, beruháztam egy szilikon piteformára (mivel klasszik gyümölcstorta forma szilikonosban nem volt még a kínai rendelős oldalon se).

Cukormentes gyümölcstorta recept

Cukormentes gyümölcstorta hozzávalók (25 cm átmérőjű formához):

Hozzávalók a szénhidrátcsökkentett piskótához:

  • 5 db M-es tojás
  • 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 9 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só

Hozzávalók a pudingos réteghez:

  • 1 csomag (40 g) vanília puding
  • 0,5 liter kókusztej (vagy bármilyen növényi tej)
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő

Hozzávaló a gyümölcsös réteghez:

  • 25 dkg friss vagy kiolvasztott mirelit gyümölcs

A zselés réteghez:

  • 1 csomag (12 g) tortazselé por
  • 2,5 dl víz
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő

Cukormentes gyümölcstorta elkészítése:

  1. A diétás gyümölcstorta alapja a szénhidrátcsökkentett piskóta, amihez a tojásokat kettéválasztjuk, ügyelve, hogy a fehérjébe egy szem sárgája se kerüljön, mert akkor nem lehet majd kemény habbá verni.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval és az 5 dkg negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját kissé felverjük, hogy elveszítsék nyúlósságukat, majd a tojásfehérje habba forgatjuk.
  4. A szénhidrátcsökkentett lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a sütőporos lisztet a tojáshabba forgatjuk.
  5. A nyers piskótatésztát a formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük, valóban átsült-e?).
  6. A megsült piskótát egy tányérra vagy tálcára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  7. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot: a pudingport lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt és a kókusztejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük és kihűtjük.
  8. A gyümölcsöt megmossuk, előkészítjük.
  9. A kihűlt piskótára ráöntjük a kihűlt pudingot, majd megpakoljuk a gyümölccsel.
  10. Elkészítjük a tortazselét: a tortazselé port elkeverjük 2 dkg édesítővel és 2,5 dl vízzel, majd folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  11. Ha felforrt a tortazselé, gyakori kevergetés mellett kihűtjük és középről indulva apránként a torta tetejére kanalazzuk.
  12. Fogyasztás előtt néhány órán keresztül a hűtőben állni hagyjuk.

100 g diétás gyümölcstorta tápértéke (eperrel, kókusztejjel készítve):

  • 64 kcal,
  • 5 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje,
  • 2 g zsír.

Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények

Még több cukormentes torta receptet találsz itt >>> Cukormentes Torták

Cukormentes Sacher torta

Cukormentes sajttorta sütés nélkül

Cukormentes gesztenyetorta sütés nélkül

TOP10 szénhidrátcsökkentett süti recept ötlet >>> Szénhidrátcsökkentett süti receptek

Hasonló retro süti receptek diétásan ITT >>> Retro diétás süti receptek cukor és fehér liszt nélkü

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Print Friendly, PDF & Email
Ne maradj le az új receptekről! Kövess itt is!
error
fb-share-icon0
Tweet 20

Vélemény, hozzászólás?