Cukormentes gyümölcstorta diétás vaníliapudinggal.
Diétás gyümölcstorta szénhidrátcsökkentett piskótával, cukormentes pudinggal és friss eperrel! 🙂
És hagyományos gyümölcstorta forma helyett piteformában sütve! 🙂 Hogy miért?
Van nekem gyümölcstorta formám kettő is…. Az egyik a hagyományos szürke lemez (?) forma, a másik egy fekete, önmagát tapadásmentesnek jellemezve. Persze egyik sem tapadásmentes, így korábban, amikor gyümölcstortát sütöttem, kénytelen voltam vajazni, lisztezni. A vajazás a macerásabb, minden egyes kis fodrot az oldalán egyenként az ujjammal kellett kikenni… Ismerős? 🙂
Mivel ez nemcsak nagyon pepecs munka, hanem a zsírtartalmat szigorúbban figyelő Olvasóimnak is rossz hír, beruháztam egy szilikon piteformára (mivel klasszik gyümölcstorta forma szilikonosban nem volt még a kínai rendelős oldalon se).
Cukormentes gyümölcstorta recept
Cukormentes gyümölcstorta hozzávalók (25 cm átmérőjű formához):
Hozzávalók a szénhidrátcsökkentett piskótához:
- 5 db M-es tojás
- 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 9 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
Hozzávalók a pudingos réteghez:
- 1 csomag (40 g) vanília puding
- 0,5 liter kókusztej (vagy bármilyen növényi tej)
- 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
Cukormentes pudingot így is készíthetsz (zabpehelylisztből):
Hozzávaló a gyümölcsös réteghez:
- 25 dkg friss vagy kiolvasztott mirelit gyümölcs
A zselés réteghez:
- 1 csomag (12 g) tortazselé por
- 2,5 dl víz
- 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
A receptben használt Dia Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> Dia Wellness Termékek rendelése
Cukormentes gyümölcstorta elkészítése:
- A diétás gyümölcstorta alapja a szénhidrátcsökkentett piskóta, amihez a tojásokat kettéválasztjuk, ügyelve, hogy a fehérjébe egy szem sárgája se kerüljön, mert akkor nem lehet majd kemény habbá verni.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval és az 5 dkg negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját kissé felverjük, hogy elveszítsék nyúlósságukat, majd a tojásfehérje habba forgatjuk.
- A szénhidrátcsökkentett lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a sütőporos lisztet a tojáshabba forgatjuk.
- A nyers piskótatésztát a formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük, valóban átsült-e?).
- A megsült piskótát egy tányérra vagy tálcára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
- Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot: a pudingport lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt és a kókusztejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük és kihűtjük.
- A gyümölcsöt megmossuk, előkészítjük.
- A kihűlt piskótára ráöntjük a kihűlt pudingot, majd megpakoljuk a gyümölccsel.
- Elkészítjük a tortazselét: a tortazselé port elkeverjük 2 dkg édesítővel és 2,5 dl vízzel, majd folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
- Ha felforrt a tortazselé, gyakori kevergetés mellett kihűtjük és középről indulva apránként a torta tetejére kanalazzuk.
- Fogyasztás előtt néhány órán keresztül a hűtőben állni hagyjuk.
100 g diétás gyümölcstorta tápértéke (eperrel, kókusztejjel készítve):
- 64 kcal,
- 5 g szénhidrát,
- 4 g fehérje,
- 2 g zsír.
Még több cukormentes sütemény receptet találsz itt >>> Cukormentes Sütemények
Még több cukormentes torta receptet találsz itt >>> Cukormentes Torták
Cukormentes Sacher torta
Cukormentes sajttorta sütés nélkül
Cukormentes gesztenyetorta sütés nélkül
TOP10 szénhidrátcsökkentett süti recept ötlet >>> Szénhidrátcsökkentett süti receptek
Hasonló retro süti receptek diétásan ITT >>> Retro diétás süti receptek cukor és fehér liszt nélkü
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!